Hur började allt?
Jo, det var faktiskt en slump att det blev just smycken (och väldigt glada är vi på Gildhouse över det idag). Efter andra världskriget var Sverige ett av få länder som hade det relativt bra då vi inte blivit drabbade av kriget i samma utsräcking som andra länder. Det var högkonjunktur och det rådde ingen brist på mat. Tidigare ägaren Bill Larséns föräldrar tog då tillfället i akt att byta mat mot andra förnödenheter. I (dåvarande) Tjeckoslovakien byttes ägg mot smycken. Detta ledde senare till en importlicens för just smycken, som endast ett fåtal fick tillgång till. 1952 bildades det vi idag kallar Gildhouse.
 
2016 tog Johan Sigurdsson och Peter Gustawsson över företaget och en flytt till nya lokaler i Varberg blev aktuellt. I Varberg finns även en butik med smycken från vårt märke Lilja & Lykke.
We gild the day / Vi förgyller vardagen
Vårt mission är att förgylla vardagen för människor som kommer i kontakt med oss och våra erbjudanden. Vi tror att världen kan bli lite bättre och lite härligare om vi adderar färg, form och glädje till den. Detta tar form i produkterna och genom vårt dagliga arbete tillsammans med varandra. 
Affärsidé
Företagets affärsidé är att designa, producera och sälja smyckes-accessoarer till detaljhandeln och dagligvaruhandeln i norden.
Med vårt fullservicekoncept och ständiga nyhetsvärde i våra kollektioner skapar vi kundnytta tillsammans med våra egna varumärken eller genom ett private label upplägg.

Vision

Är att vara nordens mest prisvärda smyckeskonceptsleverantör och ha marknadens nöjdaste kunder.

VÄLKOMMEN IN TILL VÅR BUTIK I VARBERG